Ga je een auto huren tijdens je vakantie? Het uitkiezen van het gewenste voertuig kan bijna net zo opwindend zijn als de vakantie zelf. Je gaat de komende tijd wel vaker in rond rijden, dus je moet je er comfortabel meevoelen. Jouw persoonlijke smaak zal waarschijnlijk een doorbraak brengen in de keus die je maakt. Ga je voor sportief en snel? Of misschien wil je liever een eenvoudig model? Of ben jij nou juist een fan van terreinwagens? Het assortiment is in ieder geval heel ruim.

  • Jouw persoonlijke smaak
  • Het budget

Hoeveel kan je missen?

Misschien heb je wel al een favoriet in mind. Het kan dat je je houdt aan het model van jouw eigen voertuig. Het is ook mogelijk dat je dit juist als de ultieme kans ziet om eindelijk in je droomauto rond te rijden. Voor veel van ons wordt onze smaak echter een beetje beperkt door ons budget. Speelt dit echter bij jou geen rol? Wel, dan mag je je gelukkig prijzen. De zoektocht naar het perfecte voertuig is dan sowieso makkelijker, aangezien je vooral alleen op de smaak zal letten.

Voor de groep die ook op de centjes let, maar toch comfortabel wilt rijden, is de weg misschien langer maar niet onbegaanbaar. Er zijn genoeg betaalbare huurauto’s die ruim en comfortabel gebouwd zijn . Ook zijn bepaalde met verschillende accessoires uitgerust . Daarnaast is er veel concurrentie in de autoverhuur branche waardoor de prijzen wel meevallen. Vergeet ook niet om de website van bedrijven zoals Europcar, Goautos Car rentals en Sunny Cars in de gaten te houden voor aanbiedingen. Een ander punt dat jou ook zeker overweg kan helpen zijn de auto segmenten.

Auto segmenten

Auto segment A staat bekend als de klasse van kleine en goedkope auto’s. Ze zijn niet echt geschikt voor lange en moeilijke afstanden maar worden verhuurd als stadsauto’s. Één voorbeeld is de Fiat Panda. Het B-segment/ Hatchback-type valt onder ‘economy class‘ en is beter geschikt voor het afleggen van lange afstanden. Hij is ook ruimer. Één voorbeeld is de Audi A1. In het C-segment zijn de auto’s wat luxueuzer dan in de B-klasse. Ze zijn populair in Nederland en goed geschikt als huurauto tijdens de vakantie. Een voorbeeld is de Volkswagen Golf.

Het luxueuzere D-segment is ook heel populair onder de vakantie huurauto’s. Ze worden vaak ingezet bij lange afstanden waaronder gebieden buiten de stad. Tevens zijn ze voor zowel de zomer als wintervakanties perfect geschikt. Een voorbeeld is de Citroën C5. In de E-klasse heb je de duurdere wagens zoals de BMW 5-series en de Mercedes E-klasse. Ze worden vaak gehuurd door zakenmensen die lange afstanden moeten afleggen en veel prijs stellen aan gemak. Uiteraard heb je bijvoorbeeld nog de limousine die voor speciale gelegenheden zoals een huwelijk wordt gehuurd.

Alle punten bij elkaar

Zoals is gebleken zijn er meerdere factoren die een rol spelen bij het kiezen van een model huurauto. Van je budget tot het segment van het voertuig. Het is ook belangrijk om te weten dat de indeling van de segmenten niet zo zwart-wit is. Kleine auto’s worden bijvoorbeeld met steeds meer accessoires uitgerust. Het is daarom goed om een model van een bepaald type eerst te bezichtigen. Je kan de verschillende uitrustingen van het voertuig ook online lezen. Hoe meer je weet, hoe beter.